Cildinizin sağlıklı, dengeli ve parlak görünmesine yardımcı olan Niacinamide bileşenini kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz.
B3 Vitamini olarak da bilinen ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan Niacinamide, cilt sağlığına sayısız fayda sağlar ve doğru kullanıldığında harika sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ancak her şeyde olduğu gibi bu bileşeni kullanırken de dikkat etmeniz birkaç küçük nokta mevcuttur.
İşte Niacinamide Kullanımında Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Önemli Noktalar
Konsantrasyon Düzeyi
Özellikle hassas cilde sahip kişilerin niacinamide kullanımına başlarken düşük konsantrasyon içeriğiyle (yaklaşık %2-5) öne çıkan cilt bakım ürünlerini tercih etmesi öneriliyor. Cilt bu içeriğe alıştıkça düzeyi arttırmak hem alerji ve tahrişi önler hem de sürecin sağlıklı devam etmesini destekler.
Diğer Aktif Bileşenlerle Kombinasyon
Niacinamide genellikle diğer aktif bileşenlerle uyumlu bir içeriktir. Ancak bazı ürünlerin içeriğinde bulunan C vitamini, AHA veya BHA niacinamide ile etkileşime girip tahrişe neden olabilir. Bunu önlemek için rutininizde kullandığınız ürünlerin içeriklerine dikkat etmeli, niacinamide kullandığınız günlerde C vitamini, AHA veya BHA kullanmamaya özen göstermelisiniz.
Güneş Koruyucu Kullanımı
Bu mucize bileşen cildinizi güneşe karşı hassas hale getirmese de genel cilt sağlığınızı korumanız için dikkat etmeniz gereken güneş maruziyeti cilt hasarına ve yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Bu yüzden yüksek SPF içeren güneş kremi kullanımı normal cilt bakım rutininizden sonra olduğu gibi niacinamide içeren cilt bakım rutininizin son adımı olarak da yerini koruyabilir.
Kullanım Süresi
Bu mucize bileşenin etkilerine gözle görülür şekilde tanık olmak için sürekli ve düzenli kullanım oldukça önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle 8-12 hafta içinde belirgin şekilde sonuçlar gün yüzüne çıkacaktır. Günde en fazla iki kez uygulama yaparak 2 ay içerisinde ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz!
- İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>>> Hassas Ciltler İçin Retinol Alternatifleri