İnsan vücudunun bağışıklığını güçlendiren, kalp rahatsızlıklarına ve yaşlanmanın etkilerini azaltılmasına yarayan glutatyon, günümüzde gençlik iksiri olarak farklı tedavi biçimlerinde kullanılmaktadır.
Eczacı- Homeopat Ezgi Nevçehan; “Sağlıklı bir vücudu korumak için çok güçlü bir antioksidan olan glutatyon içeren besinlerin alınmasıyla, doğal yollardan kendimizi korumaya alabiliriz.” dedi
Sağlıklı olmanın ve birçok hastalıktan korunmanın anahtar molekülü olarak kabul edilen glutatyon, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın temel etkenlerinden biridir. Sağlıklı bir yaşam için önemli olan beslenme, yeterli ve dengeli bir diyetle sağlanır. Eczacı-Homeopat Ezgi Nevçehan, “Günlük hayatta, glutatyon seviyelerini artırmak için beslenmemize dikkat ederek detoksifikasyon sürecinin etkili bir şekilde işlemesine katkıda bulunabiliriz” şeklinde konuştu.
Peki, bu besinler nelerdir?
- Kükürt içeren gıdaların tercih edilmesi glutatyon yapımını destekler. Soğan, sarımsak, lahana çeşitleri.
- Glutatyon yapımı için gereken aminoasitleri içeren bir beslenme, vücutta yeterli glutatyon seviyesi sağlamak için önemlidir. Kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri.
- Glutatyon üretimi için önemli bir minerallerden biri selenyumdur. Selenyum içeriği yüksek yumurta, balık, tavuk, kabak çekirdeği.
- Zerdeçal güçlü antioksidan kapasiteye sahip bir baharattır. Yapılan çalışmalarda, zerdeçal ve etken maddesi olan ‘kurkumin’ maddesinin glutatyon seviyesini artırma özelliğine sahip olduğu gösterilmiştir.
- Kuşburnu, Avokado, kuşkonmaz, roka, bezelye, bakla, ıspanak, bamya, enginar, brokoli, ay çekirdeği, badem, brezilya cevizi de glutatyon döngüsünün düzgün çalışması için tüketilmesi gereken besinlerden birkaçıdır.