Türkiye’nin önde gelen ressamları arasında yer alan dünyaca ünlü sanatçımız Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın “Döngüsel “Seyir” temalı Kaplankaya’ya özel yeni ve mevcut resim ve heykel çalışmaları ilk kez Kaplankaya’nın eşsiz bir Akdeniz yaşamı içinde konumlanan mekanı Club House’da 27 Haziran’da sergilenmeye başlıyor.
Adını, daha önce bölgede yaşadığı bilinen Anadolu panterinden alan Kaplankaya, benzersiz güzelliği ile Bodrum’un ve Akdeniz çanağının en önemli lokasyonlarından birini oluşturuyor. İki faz olarak hayata geçen proje kapsamında Kaplankaya, 2023 sezonunda, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi İMOGA’nın kurucusu, sanat eğitimcisi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi ressam Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın “Döngüsel Seyir” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.
Ege Denizinin en etkileyici manzaralarından birine ev sahipliği yapan deniz seviyesinden 135 metre yükseklikte, özgün mimarisi ile dünyanın dört bir yanından övgüler alan Kaplankaya Clubhouse, 27 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ressam, oyuncu, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı ve öğretim üyesi olarak Türkiye’nin çok yönlü duayen sanatçılarının başında gelen Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan’ın dünyasını sanatseverler ile buluşturuyor.
Kaplankaya’ya özel yeni ve mevcut resim ve heykellerinden oluşan sergide Tekcan “dönüşüm” ve “döngüselllik” meselelerini ele alıyor. Tekcan bir sanatçının arayışının hiçbir zaman bitmediğini vurgularken yaratmanın araştırmak ve düşünmekle ilişkili bir döngüde birbirini besleyerek her zaman devam ettiğinin altını çiziyor. Süleyman Saim Tekcan sınırsız düşüncede sınırsız eser üretirken malzemeye dair olan usta bilgisi ile medyumlarında deneysel bir yaklaşıma sahip olduğunu farklı malzemelerdeki çalışmalarıyla bu sergi de sunuyor.
Sanatçı, dünyaca ünlü ödüllü mimarlar Carlos Ferrater ile Borja Ferrater tarafından tasarlanan Kaplankaya Club House da konumlanan sergisinde ziyaretçileri yaratım sürecine doğru bir seyire çıkarıyor. Fikrin soyuttan başlayıp somuta nasıl bir akışta olduğunu eserleriyle gözler önüne seren Tekcan bir desen çiziyor, o desenden gravür daha sonrasında resim yapıyor; en son heykele dönüşen resim daha sonra tekrar başka desenlerde ve yaratımlarda can buluyor ve böylelikle sanatçı sonsuz üretim döngüsü içinde ilham bulmaya devam ediyor.
Süleyman Saim Tekcan, “Resim heykel her zaman düşünceyle yapılmıyor, düşünce resmi heykeli başlatıyor fakat tesadüfler bitiriyor. Siz o tesadüfleri eğer resme mal edebiliyorsanız, bir başka kişinin tesadüflerinden farklı bir tesadüfle resminize işte o özden gelen katkıyı getiriyorsunuz, farklılaşıyorsunuz.” olarak bakış açısını ifade ediyor ve sanatseverleri 27 Haziran’da Kaplankaya’da kendi tesadüflerini keşfetmeye davet ediyor.
Yaklaşık 5 milyon metrekarelik arazisi üzerinde, ödüllü mimarisi, üst düzey kalite ve hizmet anlayışı ile doğayla uyum içinde bir yaşam sürdürmek isteyenlerin tercihi olan Kaplankaya, sade lüks sürdürülebilir yaşam ve doğa dostu yaklaşımını sanat ile bütünleştirip fark ve değer yaratacak projeler yaratmaya devam edecek.