En iyi koruyucu yöntem olan erken teşhisin önemine dikkat çeken ve “kendi kendine meme muayenesi” için herkese çağrıda bulunan DESA ; Yönetim Kurulu üyesi Burçak Çelet’in önderliğinde başlattığı bilinç ve farkındalık oluşturma projesiyle “Dokun, hayata tutun” dedi.
Alanında uzman doktorların sözcülüğünde bilinçlendirme semineri, özel tasarlayıp satışa sunduğu pembe deri kurdele anahtarlık, sosyal medya duyuruları ve anketleriyle herkesi meme kanseri konusunda farkındalığa davet etti. Kansersiz Yaşam Derneği iş birliğiyle 26 Ekim Perşembe günü Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen seminere ise Ece Vahapoğlu ev sahipliğinde konuyla özel olarak ilgilenen influencerlar, basın mensupları ve özel davetliler büyük ilgi gösterdi.
Türkiye’nin önde gelen deri ürünleri üreticisi DESA, 1 – 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Yönetim Kurulu üyesi Burçak Çelet’in önderliğinde başlattığı meme kanserinde bilinç ve farkındalık oluşturma projesiyle “Dokun, hayata tutun” diyor. Alanında uzman doktorlar ve Kansersiz Yaşam Derneği iş birliğiyle 26 Ekim Perşembe günü Swissotel The Bosphorus’ta bir seminer düzenleyen DESA, Ece Vahapoğlu ev sahipliğinde influencer, özel davetliler ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tüm dünyada kadınlarda yaygın görülen meme kanseri bilincini artırma ve farkındalığını yükseltme amacıyla düzenlediği seminerde büyük bir önem taşıyan bu konuya dikkat çekti.
Dokun Hayata Tutun
Seminer boyunca, Amerikan Hastanesi Genel Cerrahi ve Meme Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah İğci’nin moderatörlüğünde; Maçka Emar Görüntüleme Merkezi Radyoloji Uzman Doktoru Elif Peker Hatemi, Genel Cerrahi ve Meme Hastalıkları Uzman Doktor Nilüfer Yıldırım ve İstanbul Meme Kliniği Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Burcu Çelet Özden konuşmacı olarak yer aldı. En iyi koruyucu yöntem olan erken teşhisin önemi, tarama ve radyolojik tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, meme kanseri sonrası estetik süreçler ve meme onarımı ile meme kanseri ve sonrasında dikkat edilmesi gereken konulara değinildi.
DESA, “Dokun, hayata tutun” diye seslendiği proje kapsamında, kadınların hayatının her anında meme kanseri konusunda farkındalık yaratabilmesi için pembe deri kurdele anahtarlık tasarladı. Tüm DESA mağazalarından ve internet sitesinden alınabilen pembe kurdele meme kanseri farkındalık anahtarlığının geliri Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışlanacak.
DESA’nın öncülüğünde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan DESA CEO’su Burak Çelet “Meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının ekim ayı boyunca vurgulanmasının; bu kanser türüyle ilgili bilgi düzeyinin artırılması ve önlenmesi açısından çok değerli buluyorum. Çünkü meme kanseri, hastanın kendi kendine teşhis koyabileceği nadir kanser türlerinden bir tanesi. Teşhis ve tedavi için de tanı, tanıma, tarama ve incelemelerle hastalığın yönetilebilir olması en önemli konu. Bu yüzden toplumun bilinçlendirilmesi de son derece önemli. DESA olarak meme kanseri özelinde hayata geçirdiğimiz projemizle “Dokun, hayata tutun” diyor, farkındalık ve erken teşhisle bu kanser türünün önüne geçilebileceğine dikkat çekiyoruz. Kansersiz Yaşam Derneği ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle de ürettiğimiz pembe kurdele meme kanseri farkındalık anahtarlığının satışından elde edilecek gelirle daha fazla kadının sağlığına kavuşmasına katkı sağlayacağız. Tüm kadınlarımızı sağlıkları için harekete geçmeye davet ediyor, DESA olarak her daim ve hayatlarının her alanında onlara destek olduğumuzu hayata geçirdiğimiz tüm projelerde vurguluyoruz. Bu özel ve kıymetli günde bir araya gelmekten, alanında uzman doktorlarımızın verdiği bilgilerle farkındalık kazandığımız ve kazandırdığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi.
Seminerin başında söz alan Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz, “Dünyada her yıl 2.3 milyon kadına meme kanseri teşhisi koyuluyor. Kansersiz Yaşam Derneği olarak sadece bu ay değil, her gün bu farkındalığın önemine dair ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Tek bir kadının erken teşhisine vesile olmanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. DESA gibi büyük markaların söz konusu farkındalığa dair çalışmalara destek vermeleri bizim daha da güçlü hissetmemizi sağlıyor. Maddi ve manevi yükü fazla olan bu yolda, her gün daha çok kadına ulaşabileceğimizi bilmek hem bizim hem de bu hastalıkla karşılaşan herkes için büyük bir umut ışığı ” diye konuştu.