Mango, Jean Üretiminde 4 Milyon Litre Su Tasarrufu Sağladı

Dünya ile birlikte Mango da bir değişim sürecine girdi. Şirket, İlkbahar/Yaz Koleksiyonu için denim üretiminde yeni teknikler uygulamaya başladı ve her üründe 10 litreye kadar su tasarrufu yapmayı başardı. Boy ve Straight gibi modellerde bu miktar 16,5 litreye kadar ulaşmaktadır.

Çevreye dostu moda anlayışı ile Mango, su konusunu (üretimde ne kadar su tüketildiğini) analiz etti. Bunun sonucunda, standart jeanler göz önünde bulundurulduğunda, pamuk üretimi ve apre uygulamalarının su tüketiminin %90’ını oluşturduğu görüldü.

Bu durum karşısında firma, konu hakkında uzman kişilerle iş birliği yaparak iki büyük girişimde bulundu. Jeanologia şirketinin ECOWASH teknolojisini uygulamaya başladı ve bu sayede su, enerji ve kimyasal ürün kullanımının azalmasını sağladı. Diğer taraftan BCI (Better Cotton Initiative) katılımıyla kıyafetlerde kullanılan pamuğun daha sürdürülebilir, çevre dostu olması, su ve kimyasal ürün kullanımının azalımı ve çalışanların güvenliği ile sağlık koşulları garanti altına alınmış oldu. Aynı zamanda firma, ürünlerinde ekolojik pamuk kullanımı ile ekim sırasında kullanılan su miktarına, geri dönüştürülmüş pamuk kullanımına ve ekonomik döngüye katkıda bulunmuş oluyor.

Tüm bu yeniliklerin uygulanması sayesinde, İlkbahar/Yaz 2019 Jean Koleksiyonu’nun %38’inin sürdürebilir olmasını sağladı. Önümüzdeki Sonbahar/Kış 2019 sezonu için firma, denim üretiminde bu oranın yarıdan fazlaya ulaşmasını hedeflemektedir.

MANGO Committed

Marka, çevre dostu tasarımlarından olan yeni Commited Koleksiyonu’nu piyasaya sunuyor. Mango, bu sürdürebilir özelliğe sahip liflerden oluşan kumaşlar kullanarak tasarladığı kapsül koleksiyonu, 2017 yılından beri çıkarmaktadır.

m1

Sade çizgiler ve yumuşak renk tonları, viskoz ve organik pamuk kullanılarak yapılmış bu giysilerin estetik görünümünü tamamlıyor. Desenli elbiseler ve akışkan kumaştan yapılmış tulumlar, bu koleksiyona doğadan ilham alan yeni bir karakter katıyor. 2019 İlkbahar/Yaz Commited Koleksiyonu BCI sertifikalı organik kotonun yanı sıra yeni teknolojiler ve geri dönüştürülebilen lifler kullanılarak tasarlandı. LENCİNG REFİBRA, ağaçlardan elde edilen ve üretiminde toksik madde kullanılmayan, %100 biyo-çözünür liflerden yapılmış GREENCEL ile konfeksiyonda diğer aşamalarda kullanılan, pamuk kalıntıları ile tahta selülozlarının tekrar kullanımı aracılığıyla elde edilen bir lif olan TENCELô Lyocell’i yarattı. Çevre dostu lifler kullanarak gezegenimiz üzerinde oluşan etkiyi azaltıyoruz.

m2

MANGO Take Action

Aynı zamanda Mango, başlattığı SECOND CHANCES (İkinci Şans) projesine devam ediyor. SECOND CHANCES fiziksel mağazalarda, giysi ve ayakkabı için konulmuş geri dönüşüm kutularıdır. Bu vesileyle toplanan kıyafetler, o bölgede geri dönüşüm amaçları için (%52), uluslararası geri dönüşüm amaçları için (%10), geri dönüşümü yeni alanlarda kullanabilmek için (%20) ve enerji değerlendirmek için (%18) kullanılmaktadır.

Bilinçli moda yaratma isteği nedeniyle MANGO, ürünlerinde sürdürebilir lif kullanım oranını arttırdı ve 2022 yılına kadar kullandığı pamuğun %50’sinin de sürdürülebilir özellikte olmasını hedefliyor.

m3