TOD’S 2025 İlkbahar/Yaz Kadın Koleksiyonu

Artizan Zekayı (Artisanal Intelligence) yücelten Tod’s, 2025 ile bireye verdiği değeri vurguluyor ve moda severlere her bir inovasyon ve ürünün ardında /zanaatkârın bilgi birikimi ve emeğinin yattığını hatırlatıyor. Tod’s’un vazgeçilmez değeri zanaatkârlık ve ‘Made in Italy’ damgasının sembolize ettiği mükemmellik, markanın araştırma ve yeni şeyler deneme ruhunu ölümsüz kılıyor.

Tod’s’un bu değerleri, 2025 İlkbahar/Yaz Kadın Koleksiyonu defilesi için tasarlanan, alçıdan yapılmış anıtsal el heykelleriyle ünlenmiş sanatçı Lorenzo Quinn’in çalışmalarında hayat buluyor. Tasarım detaylarında göze çarpan çapraz deri bantları kavrayan iki el, el işçiliğinin mükemmelliğini ve İtalyan ustalığını simgeliyor.

Tod’s 2025 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu için Kreatif Direktör Matteo Tamburini Akdeniz kıyılarındaki bir yolculuktan esinleniyor. İtalyan yaşam tarzının simgeleri olan sade lüks ve işlevsellikle buluştuğu bir koleksiyon sergiliyor. Premium malzemeler kullanılarak sofistike işçilikle oluşturulan bu koleksiyon, zamansız zarafeti yansıtan şekil ve hacimleriyle rahat kalıpların ön planda yer aldığı bir gardırop sunuyor ve Tod’s kadınının günlük hayatına eşlik ediyor.

Pamuk ve deri ikonik trençkot, çeşitli uzunluklarda yeni akışkan hacimlere bürünürken, rüzgarlık ise reçine kaplı pamuk ve ultra hafif nappa deri seçenekleriyle sunuluyor. Melanj krep ceketler ve gömlekler, kısa ceketle dar pantolonların bir araya geldiği takımlar gibi terzilik hünerinin belirginleştiği parçalara hayat veriyor. Taş, kum, bronz ve İtalya’nın eşsiz doğal manzaralarının canlı renklerinden ilham alan palet, çayırların yeşili, denizin mavisi ve toprağın kızıllığı gibi doğal tonlara odaklanıyor.

Markanın ikonik Gommino ayakkabısı, zengin işçiliğin timsali olan tamamen el dokuması deri versiyonu ve birbirine geçen halkalarla oluşturulan yeni imza detayıyla “eldiven” modelinde koleksiyonun öne çıkan parçası olmaya devam ediyor. Sandalet koleksiyonunda, ince metal bir bantla zenginleştirilen “Barretta” aksesuarı, yaz aylarının vazgeçilmez ayakkabısına zarif bir dokunuş katıyor.

İşçilik ve özel malzemelerle kendini gösteren çanta koleksiyonuna, Hobo versiyonuyla daha da çeşitlenen Di Bag Folio ailesine, bronz ve hardal tonlarıyla dikkat çeken Di Bag Swing de katılıyor. Omuz çantası ve büzgülü çanta versiyonlardaki ince metal bantlarla öne çıkan Barretta modellerde gördüğümüz Tod’s’un yeni imza niteliğindeki detayı, hafiflik ve sadelik hissi uyandırıyor.