Louis Vuitton Sofra Takımları: Constellation & Splendor

Louis Vuitton, Maison’un yaratıcılığını, mirasını ve ustalığını yansıtan yeni sofra sanatı koleksiyonlarını sunuyor. Porselen, çatal-bıçak, bardaklar ve karaflardan oluşan eksiksiz setlerle Maison, beklenmedik olanı eğlenceli bir dokunuşla harmanlıyor. Bu yeni koleksiyonlar, her anı paylaşılan bir deneyime dönüştüren Maison’un yaratıcılığını ve uzmanlığını yansıtıyor. İnce porselende yer alan ikonik monogram çiçeklerinin grafik ruhu, el üflemesi camlar, parıldayan gümüş üzerindeki épi motifi ve “LV” baş harflerinin ince altınla işlenmesiyle her parça Maison’un mirasını çağdaşlıkla bir araya getiriyor ve Louis Vuitton tarzında yaşam sanatını kutluyor.

Constellation Sofra Takımı Koleksiyonu

Limoges porseleninden üretilen ve Constellation adıyla sunulan bu özel koleksiyon, her yemeği sanatsal ve canlı bir deneyime dönüştürmek için tasarlandı. Her bir porselen parça, sonsuz sayıda zarif noktadan oluşan ve elle boyanmış izlenimi veren bir desene sahip olup, ikonik monogram çiçeğinin ruhunu yansıtıyor. Koleksiyon, servis tabaklarından tatlı tabaklarına, çaydanlıklardan kupalara ve fincanlardan kaselere kadar uzanan on üç seçkin parçayla, optimist bir zarafet sunuyor. Monogram çiçeği, yıldız ve yaprak gibi sofistike detaylarla zenginleşen bu tasarım, Maison’un köklü mirasını modern çizgilerle buluşturarak klasik ile çağdaş arasında mükemmel bir denge kuruyor. Her masa düzenine zarafeti ve inceliği getiren bu koleksiyon, kahvaltıdan akşam yemeğine, çay saatinden kahve molalarına kadar her anı ayrıcalıklı kılmak için üzere tasarlanıyor.

Splendor Sofra Takımı Koleksiyonu

Splendor sofra takımı, Limoges porseleninin zarafetini ince altının eşsiz parlaklığıyla buluşturarak büyük yemek anılarına bir övgü niteliğinde tasarlanıyor. On yedi parçadan oluşan bu koleksiyonda, servis tabağından sos kabına, çorba kaselerinden şekerlik ve salata kasesine kadar her parça, Maison’un baş harfleri olan L ve V’nin birbiriyle sonsuz bir şekilde bütünleştiği ve yankılandığı dinamik motiflerle zarif bir şekilde süsleniyor.

İki tonlu tasarım teması, desenlerin birbiriyle kusursuzca harmanlanmasıyla bu olağanüstü servise daha da büyük bir prestij ve çağdaş karakter kazandırıyor. Louis Vuitton’un ikonik estetik kodlarını yansıtan Splendor, 5 Ekim’de Château de Vaux-le-Vicomte’da düzenlenen ve Louis Vuitton’un başlıca destekçilerinden olduğu “Retour aux Sources” projesinin gala yemeğinde zarafetle sergilendi. Bu etkinlikte, Splendor sofra takımı koleksiyonu ilk kez tanıtıldı.

Rivet Koleksiyonu

Louis Vuitton’da ilk kez, on dört parçalık bir çatal-bıçak serisi sunuluyor. Rivet koleksiyonu, Maison’un çok değer verdiği yüksek zanaatkarlığa bir övgü niteliğinde, zamansız bir sandık çivisi etrafında geliştiriliyor. Hem zarif hem de işlevsel olan bu koleksiyon, iki farklı varyasyonla sunuluyor ve çatal-bıçaklara çivinin tüpsel şeklini kazandırıyor.

Paslanmaz çelik versiyonu, çatal-bıçak takımının parlak hatlarıyla birleşen güçlü çizgiler, sandık çivisini akla getiriyor. Rivet Épi gümüş kaplama çatal-bıçak takımı ise Maison’un ikonik épi motifinin zarif yorumlarını içeriyor. Desen, sapların etrafında dolanarak, güneş altında dalgalanan buğday tarlalarını anımsatan zarif ve büyüleyici bir harekete sahip. Motifin gümüşün değerli ışıltısı üzerindeki şiirsel uygulaması, her masa düzenini zengin ve prestijli kılıyor.

Constellation ve Rivet koleksiyonları, 31 Ekim’den itibaren seçili Louis Vuitton mağazalarında satışa sunulacak.

Splendor sofra takımı ve Rivet Épi çatal-bıçak takımı ise 14 Kasım’dan itibaren seçili Louis Vuitton mağazalarında satışa sunulacak.

“Twist Glass” bardakları ve “Flower Carafes” sürahileri ise şimdiden mağazalarda mevcut olup, dört renk varyasyonunda, kehribar, zümrüt, Venedik yakutu ve safir mavisi, ve şeffaf kristal versiyonda sunuluyor. Murano cam işçiliğinde kullanılan kıymetli zanaatkarlık teknikleri ile hayat bulan bu parçalarda, bardağın altındaki monogram çiçeğinden yükselerek dönen form ile görsel ve dokunsal deneyime sanatsal bir boyut kazanıyor.