GANT Sonbahar Kış 2024 Koleksiyonu: Amerikan Spor Giyiminin 75. Yılına Saygı Duruşu

Bu yıl 75. yılını kutlayan GANT, Sonbahar/Kış 24 koleksiyonuyla markanın 75 yıllık Amerikan spor giyimi mirasını yansıtıyor.

GANT, bu sezon markanın köklerine saygı duruşunda bulunurken iş giyiminden ve günlük kombinlerden ilham alıyor. Aynı zamanda klasik okul üniformalarından esinlenen koleksiyon, preppy tarzı parçalar, güncellenmiş klasikler ve kolej stilinden tasarımları bir araya getiriyor. GANT’in 75 yıllık mirasına sadık kalan koleksiyon, markanın imzası niteliğindeki renk blokları, kontrast detaylar ve klasik gömlek çizgileri ile köklerine atıfta bulunuyor. Koleksiyonun temel taşını oluşturan denim, başrolü üstleniyor. Sezon ilerledikçe lüks shearling, rahat polar kumaşlar ve dokulu kadifeleri içeren dış giyimler koleksiyonda yerini alıyor. Çok sayıda renkle desenler oluşturmak için kullanılan örgü tekniği fair isle, tasarımlara rustik bir çekicilik katarken, dış giyimler ve trikolar soğuk hava ile birlikte koleksiyonda hakimiyetini hissettiriyor.

GANT Sonbahar/Kış 24 koleksiyonu’na ek olarak markanın Amerikan spor giyimindeki 75. yılı dolayısıyla özel olarak hazırlanan ve sınırlı sayıda üretilen Gant 75. Yıl Kapsül Koleksiyonu da bu sezon modaseverlerle buluşuyor.  

Orijinal Amerikan spor giyimi markalarından biri olarak GANT 75. Yıl Koleksiyonu ile  marka mirasına bağlı kalmaya devam ettiklerini söyleyen GANT Kreatif Direktörü Christopher Bastin, koleksiyon değerlendirmesinde; “75 yılda inanılmaz şeyler başardık. Marka mirasımız ve 75 yıl boyunca binlerce vintage GANT ürününün yer aldığı eşsiz arşivimizle büyük gurur duyuyoruz. GANT 75. Yıl Koleksiyonu, kolej tarzı klasikler ile en sevdiğimiz arşiv parçalarımızın sınırlı sayıda üretilen replikalarından oluşuyor” dedi.