Neşeli ve Renkli: Benefit Güzellik Evrenine Yolculuk

Benefit’i kısaca anlatmak gerekirse “renkli”, “neşeli” ve “kalıplara meydan okuyan” bir marka deriz. Bu algının ardında ise yoğun bir çalışma, strateji ve inanç yatıyor. Dayatılan tüm güzellik algılarına karşı koyarken kullanıcılarına rengarenk ve eğlenceli bir dünya sunan Benefit’i markanın Türkiye Pazarlama Müdürü Yeşim Akıncı’dan dinliyoruz!

Öncelikle kariyer yolculuğunuzu kısaca anlatmanızı isteyebilir miyiz?

2008 yılında Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünden başarı bursu birinciliği ile mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca çeşitli reklam ajanslarında grafik tasarım departmanlarında çalıştım. Üniversiteden mezun olduktan sonra İngilizce dil gelişimi, iş ingilizcesi ve master eğitimi almak üzere İngiltere’ye gittim. İki sene Bournemouth’da dil eğitimi için kalıp sonrasında Londra’ya geçerek, Universtiy of Wales’da “Grafik Tasarım ve Ambalajın Önemi” üzerine yüksek lisans yaptım.

Türkiye’ye döndükten sonra Zorlu Center’da bulunan Eataly Restoran’da Grafik Tasarım ve Marketing Communication üzerine görev alarak, Eataly’nin Türkiye’ye gelişi, açılışı ve Zorlu Center içindeki kuruluşunu gerçekleştirdim. Üç sene boyunca sürdürdüğüm bu görevimi 2015 Kasım ayında Benefit Cosmetics’e geçerek sonlandırdım. 2015 Kasım ayından beri Benefit Cosmetcis Türkiye Pazarlama Müdürü olarak görevimi sürdürmekteyim.

İYİ HİSSETMEK, KENDİN OLMAK

Benefit markası sizin için ne ifade ediyor?

Benefit kalıpların ötesinde, tüm tabuları yıkan bir marka ve burada çalışmak yıllar içinde hayata bakış açıma çok şey kattı. Benefit’in marka DNA’sında “iyi hissetmek, kendin olmak” yatıyor. Günümüzde sosyal medyanın, güzellik algılarının tektipleşmeyi dayattığı bir durum söz konusu. Biz ise bakış açımızla bu evrenden farklılaşıyoruz, “herkes sağa giderken, Benefit sola gidiyor” diyoruz. Bence başarımızın arkasındaki en büyük sırlardan biri bu. Çünkü güzellik sadece görüntü değil aslında bir histir. Benefit olarak biz  “Güzellik hakkında bildiğiniz her şeyi unutun” diyoruz. Kuralları çiğnemekten, trendlere karşı gelmekten ve yol boyunca küçük yaramazlıklar yapmaktan hiçbir zaman korkmuyoruz. Çünkü biz iyi hissetmeye ve gerisini unutmaya inanıyoruz.  Bize neşe getiren şeylere “evet”, getirmeyenlere “hayır” diyoruz. Bizim için iyi hissettmek, hayatı coşkuyla yaşamak demek. Eğlenmek için buradayız, kendi kurallarımızı koyuyoruz, gerçek bağlantılar kuruyoruz ve yaratıcı çözümler sunuyoruz. Bu bizim Benefit’te yeminimiz. Pembe dünyamızda attığımız tüm adımlarda bu yeminleri hatırlayarak ilerliyoruz.

“GÜZELLİK BİR HİSTİR”

Benefit lansmanları da bu bahsettiğiniz eğlenceli evreni çok doğru şekilde yansıtıyor.

Aynen öyle. Benefit lansmanlarında unutulmaz deneyimler yaşatıyoruz. Eğlendiriyoruz, akılda kalıyoruz, iyi ilişkilerimize bağlı olarak harika bir kalabalığa ev sahipliği yapıyoruz ve sunduğumuz ürünler ile pratik çözümler yaratıyoruz.

Örneğin; 2016 yılında Las Vegas’ta unutulmaz bir kaş ürünleri lansmanına imza atmıştık, onun Türkiye versiyonunu ise eski Arabesque’te gerçekleştirmiştik. Harika showlar ve ürün uygulamaları eşliğinde  40’tan fazla kaş ürünü sunmuştuk. Takip eden yıllarda gözenek bakım ürünleri serisi Pore Care için unutulmaz bir lansman yaptık. Bugün full+full gözenek bakımı ve aynı anda cilt bakımı yapan bir başka marka yok sanırım. Bizim önceliğimiz ürünü tanıtmak, reklam yapmak, satış artırmak değil,  o ürünle iyi hissetmek! Benefit markası piyasaya çıktığı günden beri ambalajlarıyla en çok dikkat çeken markalardan biri oldu. Kullanıcısını neşelendirdi, cinsiyet, güzellik, yaş kalıplarına meydan okudu. Kullacılarına “Sen kurallardan, kelimelerden ibaret değilsin. Sen özel ve değerlisin” dedi. Güzellik endüstrisi yıllarca insanlara bedenleri ve görünümleri hakkında çok acı çektirdi. Ve artık hepimiz koca bir özrü hak ediyoruz. Benefit’in bunu başarıyla yaptığına inanıyoruz.