“overug” İmzalı, Enerjik ve Dinamik Tasarımlar

Sanatla iç içe bir ailede büyüyen girişimci Dicle Gül’ün markası “overug”, renklerin enerjisini ve dinamizmini yansıtan tasarımlarıyla mekanlara özgün dokunuşlarda bulunuyor. Dijital çizimlerini halıya yansıtan ve her bir modeli tek tek elde üreten Dicle Gül’ün tasarımlarıyla, attığınız her adımda sanatı hissedeceksiniz.

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun olan Dicle Gül, üniversite yıllarında freelance olarak illüstratörlük yapmaya başlamış. Sanatla iç içe bir ailede büyüyen girişimci, ressam olan ablası sayesinde boyalarla, fırçalarla resimle iç içe büyümüş. Ardından overug ile kendi markasını yaratmış.

Halılar ve kilimlerin tasarımcıların yeni odak noktası haline gelmesiyle overug bu sektöre kendi bakışını yansıtmak istemiş. Mekanlarda sadece duvarların değil, üzerine bastığımız zeminin de mekânın enerjisini etkilediğine inanan overug, dijital çizimlerin halılara dokunmasıyla hayat bulmuş. Kısa süre içinde çok ilgi gören halıların her biri elde tek tek dokunarak yaratılıyor. Renk paletinin en canlı renk tonları ile eğlenceli bir deneyim yaşatan halılar, yumuşacık dokusuyla evlerde samimi bir his uyandırıyor.

overug’ın hedefi yakın zamanda daha büyük bir atölye kurarak daha büyük çapta halılar üretebilmek ve halıların dünya çapında tanınması.