Watsons İyilik Hareketi İyiliğe Çağırıyor

Perakende kozmetik sektöründe sürdürülebilirliği iş modeli haline getirerek sektöre yön veren Watsons Türkiye; çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirliği kapsayan Watsons İyilik Hareketi çatısı altında yürüttüğü projelerle farkındalık yaratıyor.

Watsons İyilik Hareketi İyiliğe Çağırıyor

Watsons Türkiye tarafından sürdürülebilir bir hayatı benimsemek ve sorumlu tüketim konusunda farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirilen #WatsonsİyilikHareketi, tüm perakende kozmetik sektörünü iyiliğe çağırıyor. Watsons İyilik Hareketi çatısı altında yürüttüğü 6 proje ile sürdürülebilirliğe tüm eksenlerinde yer veriyor.

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş konuyla ilgili açıklamasında “Çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlik alanlarını kapsayan projelerle tüm sektöre öncülük etme hedefiyle yola çıktık. #WatsonsİyilikHareketi kapsamında; ormanları, sokak hayvanlarını, kadın emeğini ve istihdamını destekleyen projelerin yanı sıra güzellik ve kişisel bakım ürünlerinde sürdürülebilir seçeneklerle de tüketicileri bilinçlendirerek çevre dostu alternatifler sunuyor ve daha iyi bir gelecek için karbon ayak izimizi azaltıyoruz” dedi.

Watsons İyilik Hareketi Daha İyi Bir Geleceğe Çağırıyor

2019 yılında sürdürülebilir bir hayatı benimsemek ve sorumlu tüketim konusunda farkındalık yaratmak hedefiyle başlatılan #WatsonsİyilikHareketi ile Watsons; çalışanları, müşterileri, tedarikçileri ve üretici firmaları dahil ederek tüm perakende kozmetik sektörünü daha iyi bir gelecek kurmak için adım atmaya çağırıyor. Watsons Türkiye çalışanlarından oluşan 7 sürdürülebilirlik komitesi Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Birimi ile birlikte karbon ayak izini azaltmak için çalışmalar yürütüyor, müşteriler Sürdürülebilir Yaşam ürünleri konusunda bilgilendiriliyor, tedarikçiler ve üretici firmalar da sürdürülebilirlik hedeflerine ortak ediliyor.

Watsons Türkiye, bünyesinde faaliyet gösterdiği AS Watson Group’un 2020 yılına kıyasla 2025 yılına kadar gereksiz ambalaj kullanımını sıfıra indirmek, işlenmemiş plastik kullanımını %5 azaltmak, ambalajlarında %20 geri dönüştürülmüş plastik kullanmak, ambalajlarında %100 geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir ya da kompostlanabilir ürün kullanımı, 2018 yılı baz alınarak Kapsam 1 ve Kapsam 2 sera gazı emisyonlarını %50,4 ve Kapsam 3 sera gazı emisyonlarını %58 azaltma hedeflerini benimsiyor. 

Karbon ayak izini azaltmayı ve sorumlu üretimi iş yapış biçiminin temeline alan AS Watson Group, sürdürülebilirlik misyonu kapsamında yürüttüğü projeler ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 17 maddesinin 15’ine hizmet ediyor.  

2030 Yılına Kadar 1 Milyon Fidan!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında dünyanın önemli çevre sorunlarından biri olan ormansızlaşmaya yönelik çalışmalar yürüten Watsons Türkiye, #WatsonsİyilikHareketi Ormanlarımızı Büyütmeye Çağırıyor projesiyle bugüne kadar 176 futbol sahası büyüklüğü alanda, 210 bin fidanı toprakla buluşturdu. Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış Watsons Ormanları, yılda 75 ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelliyor. Watsons Türkiye müşterileri, çalışanları, tedarikçileri ve üretici firmalarıyla el ele vererek 2030 yıl sonu itibarıyla toplam 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor.

1 Milyon TL’ye Yakın Gelir, Hiçbir Kar Elde Edilmeden Üretici Kadınlara Aktarıldı 

Watsons kendi bünyesindeki yüksek kadın istihdam oranlarıyla (%80) diğer şirketlere örnek olurken, kadınların güçlenmesine yönelik hayata geçirdiği projeyle, ekonomide kadınların iş gücüne katılımını artırma hedefine katkı sağlıyor. #WatsonsİyilikHareketi Kadın Emeğini Desteklemeye Çağırıyor projesi ile Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) desteklediği kadın kooperatiflerinden aldığı sabun, telefon askısı ve cüzdanları hiçbir kar elde etmeden, 159 mağazasında ve online kanallarında müşterileriyle buluşturuyor. 

Proje hakkında bilgi veren Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, “KEDV iş birliğiyle bugüne kadar yaklaşık 25 bin ürün satışı gerçekleştirdik ve 1 milyon TL’ye yakın geliri hiçbir kar elde etmeden kadın üreticilere ileterek 200 kadının hayatına dokunduk. Bu yıl projemize deprem bölgesindeki kadın üreticileri de dahil ettik ve yıl sonuna kadar 400’ün üzerinde kadına dokunmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz 2030 sonuna kadar 1.000 kadına ulaşmak” dedi.

Watsons İyilik Hareketi Kadın İstihdamını Desteklemeye Çağırıyor

Çalışanlarının %80’inden fazlası kadın olan Watsons Türkiye, iş ortaklarını da kadın çalışan oranlarını artırmaları için teşvik ediyor. #WatsonsİyilikHareketi Kadın İstihdamını Desteklemeye Çağırıyor projesi kapsamında kadın çalışan oranı %50’nin altında kalan tedarikçi ve üretici firmalar ziyaret ediliyor ve Watsons için kadın çalışan oranının tedarikçi seçiminde önemli bir rol oynadığı aktarılıyor. Ayrıca, gelenekselleşen Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri’nde 2021 yılından bu yana kadın çalışan oranı en yüksek olan ilk 3 iş ortağını ödüllendiren Watsons, tüm bu çalışmalarla tedarikçilerini kadın istihdam oranlarını artırmaları için teşvik ediyor.

Pati Dostu Watsons

Watsons Türkiye, 2019 yılından bu yana yürüttüğü #WatsonsİyilikHareketi Hayvan Sevgisini Büyütmeye Çağırıyor projesiyle sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için patisi olan cadde mağazalarının önlerinde kulübeler ve mama&su kapları konumlandırıyor. 50’ye yakın mağazasında mevcut olan mama-su kabı ve kulübelere 2030’a kadar 200 mağazasında yer vermeyi hedefliyor. HAYTAP iş birliğiyle Diyarbakır Silvan Hayvan Bakım Evi’ne yoğun bakım cihazı bağışlayan Watsons, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde de ormanlarda beslenme zorluğu yaşayan patili dostları için HAYTAP iş birliği ile her yıl olduğu gibi bu yıl da mama desteği sağladı. HAYTAP iş birliğiyle Çekmeköy Reşadiye Ormanı’nda gerçekleştirilen sokak hayvanlarını besleme etkinliğine 40’tan fazla Watsons Türkiye çalışanı gönüllü olarak katılım sağladı ve gün boyunca Reşadiye Ormanı ve civarındaki sahipsiz sokak hayvanlarını 1 ton mama dağıtarak besledi.

Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerini Tercih Etmeye Çağırıyor

Tüketicilerin sürdürülebilir ürünler konusunda bilinçlenmesini ve bu ürünleri daha çok tercih etmesini hedefleyen Watsons, #WatsonsİyilikHareketi Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerini Tercih Etmeye Çağırıyor sloganıyla Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerini 180 mağazada Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerini öne çıkarmak için özel dedike alanlar oluşturuyor. Watsons, tüm mağazalarında mağaza içi görseller ile Sürdürülebilir Yaşam ürünlerini, diğer ürün ve markalardan ayrıştırarak müşterilerini sürdürülebilir tercihler yapmaya teşvik ediyor. Mağazalarında müşterilerine sunduğu 1.000’e yakın Sürdürülebilir Yaşam Ürününü 2030 itibarıyla 3.000’e çıkarmayı hedefliyor. Doğa dostu ürünler, sürdürülebilir içerik ve malzemeler, yeniden dolum, yeniden kullanma, yer değiştirme yapılan ürünler ile sürdürülebilir ambalajlara sahip ürünleri öne çıkaran Watsons; kampanya, indirim ve iletişim çalışmalarıyla bu konuda farkındalık yaratıyor. Müşterilerinin %90’ının en az bir kez Sürdürülebilir Yaşam ürünü satın alarak bu deneyimi yaşamasını sağladı.

Watsons İyilik Hareketi çatısı altında yürütülen 6 proje şu şekilde sıralanıyor; 

  • Watsons İyilik Hareketi Daha İyi Bir Geleceğe Çağırıyor
  • Watsons İyilik Hareketi Ormanlarımızı Büyütmeye Çağırıyor
  • Watsons İyilik Hareketi Kadın Emeğini Desteklemeye Çağırıyor
  • Watsons İyilik Hareketi Kadın İstihdamını Artırmaya Çağırıyor
  • Watsons İyilik Hareketi Hayvan Sevgisini Büyütmeye Çağırıyor
  • Watsons İyilik Hareketi Sürdürülebilir Yaşam Ürünlerini Tercih Etmeye Çağırıyor